căutare de domeniu
creator de domeniu
Informații Whois
căutare inversă
locația domeniului
căutare
Căutări recente

Eu. Introducere

 

II. Ce este Competența Culturală?

Competența culturală este capacitatea de a interacționa eficient cu oameni din culturi diferite. Ea implică înțelegerea și respectarea diferitelor valori, credințe și practici culturale. Educatorii competenți din punct de vedere cultural sunt capabili să creeze săli de clasă incluzive în care toți elevii se simt bineveniți și respectați. Competența culturală este importantă în educație, deoarece ajută la crearea unui mediu de învățare mai echitabil și mai incluziv pentru toți elevii. Atunci când educatorii sunt competenți din punct de vedere cultural, sunt mai probabil să:
 • Identificați și abordați nevoile tuturor elevilor
 • Creați un mediu de învățare pozitiv și primitor
 • Construiți relații cu studenți din toate culturile
 • Învățați elevii despre diferite culturi
 • Promovați înțelegerea și respectul între culturi
Competența culturală este un proces de învățare pe tot parcursul vieții. Educatorii trebuie să reflecteze în mod constant asupra propriilor părtiniri și presupuneri și să lucreze pentru a deveni mai conștienți din punct de vedere cultural. Există multe resurse disponibile pentru a ajuta educatorii să învețe despre competența culturală, inclusiv cărți, articole, ateliere și cursuri online.

II. Ce este Competența Culturală?

Competența culturală este abilitatea de a înțelege și respecta mediile culturale diverse ale oamenilor din culturi diferite. Este, de asemenea, capacitatea de a interacționa cu oameni din culturi diferite într-un mod respectuos și eficient. Competența culturală este importantă în educație, deoarece îi ajută pe educatori să creeze săli de clasă mai incluzive și să ofere tuturor elevilor o educație de înaltă calitate. Când educatorii sunt competenți din punct de vedere cultural, ei sunt capabili să:
 • Înțelegeți diferitele experiențe culturale ale elevilor lor
 • Respectați diferitele valori culturale ale elevilor lor
 • Comunică cu elevii lor într-un mod respectuos și eficient
 • Creați medii de învățare care să fie primitoare și incluzive pentru toți elevii
Competența culturală este un proces de învățare pe tot parcursul vieții. Educatorii ar trebui să se străduiască întotdeauna să învețe mai multe despre diferitele culturi ale elevilor lor și să găsească modalități de a încorpora acele culturi în predarea lor.

IV. Bariere în calea competenței culturale în educație

Există o serie de bariere în calea competenței culturale în educație, inclusiv:
 • Lipsa de conștientizare și înțelegere a diferențelor culturale. Mulți educatori pur și simplu nu au cunoștințele sau înțelegerea diferitelor culturi pentru a putea preda într-un mod competent din punct de vedere cultural.
 • Rasismul și discriminarea instituționalizate. Sistemul educațional este încă plin de rasism și discriminare, ceea ce poate face dificil pentru elevii din comunitățile marginalizate să se simtă în siguranță și respectați la școală.
 • Lipsa resurselor și a sprijinului. Adesea, școlile nu au resursele sau sprijinul de care au nevoie pentru a oferi o educație competentă din punct de vedere cultural.
 • Participarea profesorilor. Chiar și profesorii bine intenționați pot avea părtiniri inconștiente care pot avea un impact negativ asupra interacțiunilor lor cu elevi din culturi diferite.
Aceste bariere pot face dificil pentru educatori să creeze săli de clasă competente din punct de vedere cultural și să ofere tuturor elevilor o educație de înaltă calitate.

V. Strategii pentru promovarea competenței culturale în educație

Există o serie de strategii care pot fi utilizate pentru a promova competența culturală în educație. Acestea includ:
 • Incluziune: crearea unui mediu primitor și incluziv pentru toți elevii, indiferent de rasă, etnie, religie, sex, orientare sexuală sau dizabilitate.
 • Educație anti-prejudecăți: predarea elevilor despre istoria opresiunii și discriminării și despre cum să contestați părtinirile și stereotipurile.
 • Predare receptivă din punct de vedere cultural: folosind materiale și metode de predare relevante din punct de vedere cultural care implică studenți din toate mediile.
 • Evaluare care afirmă din punct de vedere cultural: se utilizează evaluări corecte și echitabile pentru toți elevii și care țin cont de mediul lor cultural.
 • Dezvoltare profesională competentă din punct de vedere cultural: oferirea educatorilor formarea și sprijinul de care au nevoie pentru a fi competenți din punct de vedere cultural.
Acestea sunt doar câteva dintre strategiile care pot fi utilizate pentru promovarea competenței culturale în educație. Prin implementarea acestor strategii, școlile pot crea medii mai primitoare și mai incluzive pentru toți elevii și îi pot ajuta să își atingă întregul potențial.

III. Ce este Competența Culturală?

Competența culturală este capacitatea de a interacționa eficient cu oameni din culturi diferite. Implica înțelegerea și respectarea diferitelor valori, credințe și practici culturale. Persoanele competente din punct de vedere cultural sunt capabile să comunice eficient cu oameni din culturi diferite, să construiască relații cu aceștia și să lucreze împreună pentru a atinge obiective comune. Competența culturală este un lucru esențial rău pentru educatori, deoarece lucrează cu elevi dintr-o varietate de medii culturale. Educatorii competenți din punct de vedere cultural sunt capabili să creeze săli de clasă mai incluzive, în care toți elevii se simt bineveniți și respectați. De asemenea, sunt capabili să răspundă mai bine nevoilor elevilor lor și să-i ajute să reușească în școală. Există o serie de lucruri pe care educatorii le pot face pentru a deveni mai competenți din punct de vedere cultural. Acestea includ:
 • Învățare despre diferite culturi
 • Contestarea stereotipurilor și a prejudecăților
 • Fiind deschis la minte și respectuos față de diferite culturi
 • Construirea relațiilor cu elevi din culturi diferite
 • Integrarea diversității culturale în curriculum
Competența culturală este un proces continuu și este ceva pe care educatorii ar trebui să se străduiască să-l atingă de-a lungul carierei lor. Devenind mai competenți din punct de vedere cultural, educatorii pot face o diferență pozitivă în viața elevilor lor.